Starten met een eigen podcast, hoe doe je dat?

Het starten van een eigen podcast is natuurlijk superleuk! Veel mensen denken een beetje aan 'radiootje spelen' van vroeger. Maar net zoals de kracht van de radio onderschat die van een podcast ook zeker niet! Miljoenen Nederlanders luisteren dagelijks een of meerdere podcasts om bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van het nieuws, om wat te leren of om gewoon vermaakt te worden. Podcast is een snelle en toegankelijke manier om een doelgroep te bereiken.

Nu heb je bedacht ik ga beginnen, maar waar moet je beginnen? We hebben voor jou een klein stappenplan gemaakt en met deze tips & tricks leg jij de basis voor jouw toekomstige podcast!

1. Verzin een thema voor jouw podcast. Kies een thema waarin je geïnteresseerd bent, veel van weet of over je werk bijvoorbeeld. 

2. Bedenk onderwerpen die jij graag in je podcast wil bespreken. Stel je bent automonteur dan is een leuk onderwerp bijvoorbeeld: Hoe werkt een motor van een auto? 

3. Een leuke naam voor de podcast bedenken. Een grappige naam, een catchy naam staat natuurlijk heel leuk in de lijst tussen de andere podcasts op bijvoorbeeld Spotify. 

4. Alleen of met meer mensen je podcast opnemen. Dit is een keuze die voor iedereen verschillend is. Met meerdere mensen opnemen zoals met een co-host is soms ook handig, je kunt elkaar dan aanvullen. Gasten uitnodigen die hun ervaringen of verhalen komen vertellen is natuurlijk ook leuk!

De basis voor jouw podcast ligt er! Je hebt een thema, je hebt onderwerpen bedacht, je hebt een leuke naam voor de podcast en je hebt besloten met wie je de podcast gaat maken. 

 

Blijf onze blog in de gaten houden voor meer tips & tricks over het maken van een podcast!

 

Rating: 5 sterren
1 stem