Een podcast opnemen op locatie, hoe ziet dat eruit? We nemen je even mee!

We nemen je even mee in een dag waarin we 2 afleveringen opnemen bij een van onze klanten. We zijn te gast bij de grootste categorale vakbond in de spoorsector, namelijk de VVMC in hartje Tilburg! Deze vakbond komt op voor de collectieve en individuele belangen van de mensen die werken op de treinen en stations in Nederland.

Vanuit Noordoost Nederland vertrekt de reis richting het centrum van Tilburg en dat is al gauw ruim 2,5 uur rijden. Geen probleem, wij rijden graag heel Nederland door om voor jou een podcast op te nemen! Eenmaal op locatie aangekomen snel een kop koffie en even doornemen wat de onderwerpen zijn voor de komende 2 opnames van de podcast. We nemen ook gelijk de luistercijfers van de vorige afleveringen even door en die zien er goed uit. We bespreken nog even waar we nog een beetje kunnen schaven, er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering of nieuwe inzichten!

We bouwen de locatie set op en deze staat binnen 15 minuten klaar. 4 microfoons en 4 koptelefoons liggen klaar voor 2 opnames met verschillende gasten. Even checken of alles goed klinkt en iedereen tevreden is met het volume van zijn/haar koptelefoon. We kunnen van start! Na 30 minuten staat de eerste opname erop.

Tijd voor een kleine pauze voordat de volgende gasten aanschuiven. Het lijkt wel bijna lopendebandwerk! Samen met de VVMC hebben we besloten om elke keer 2 podcastafleveringen op hun hoofdkantoor in Tilburg op te nemen, zodat iedereen zijn tijd zo efficiënt mogelijk kan benutten, aangezien deze mensen uit alle windhoeken van Nederland komen. 

De 2e opname van de dag kan van start gaan en net zoals de eerste opname staat ook deze er binnen 30 minuten op.

Nu horen we je denken waarom nu steeds die 30 minuten? Dat leggen we graag even uit! In de vorige opnames waren wij samen met VVMC zoekende wat voor hun luisteraars de ideale afspeelduur is. We nemen gewoon de proef op de som en publiceren een aflevering van 30 minuten en eentje van 45 minuten. Nadat we de statistieken hebben bekeken waarin wij kunnen zien hoe lang mensen blijven luisteren en wanneer ze afhaken, zo komen we snel tot de conclusie dat 30 minuten een perfecte afspeelduur is. Hierin hebben we ook weer een mooie stap gezet in steeds succesvollere podcast voor de doelgroep die de VVMC voor ogen heeft. 

Zo! Dat staat erop! De komende dagen zullen wij ons buigen over de nabewerking en zodra die klaar is en gecheckt is door de VVMC kan de podcast online! Graag willen wij de VVMC hartelijk bedanken en hopen dat we nog lang samen blijven werken!

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de podcast van de VVMC? Luister deze eens op Spotify, Apple Podcast of SoundCloud! Klik op de button van jouw favoriete podcastplatform!

Rating: 5 sterren
1 stem