Hoe kan ik geld verdienen met mijn podcast?

Geld verdienen met je podcast, ja dat willen we allemaal wel! Wij hebben voor jou uitgezocht hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Om geld te verdienen met je podcast ben je als eerste bereik nodig. Heb je weinig tot geen bereik dan gaat het aardig lastig worden. Door je aan te sluiten bij een bedrijf die jouw hosting regelt wordt het al een stuk makkelijker. Hieronder hebben we even een aantal opties voor je op een rijtje gezet!

1. Sponsoring en advertenties zijn met stip op 1 de beste en snelste manier om geld te verdienen met jouw podcast. Door pre-roll, mid-roll en post-roll advertenties te verwerken in een podcastaflevering kun je een leuk centje verdienen aan jouw podcast. We zullen het even in Jip-en-janneketaal uitleggen.

Pre-roll is een ingesproken advertentie die voor het begin van de podcast te horen is.

Mid-roll is een ingesproken advertentie die tussendoor in de podcast te horen is.

Post-roll is een ingesproken advertentie aan het einde van de podcast te horen is.

Makkie toch! Je kan ook denken aan gesponsorde content, je kan bedrijven benoemen of hun producten.

2. Donaties en crowdfunding is ook een manier om te overwegen. Door bijvoorbeeld een account te maken op een platform zoals Petje Af kunnen luisteraars hier doneren voor jouw podcast. Ook kun je hier exclusieve content plaatsen die je in een podcastaflevering voorbij hebt laten komen. Je stopt het als ware achter een betaalmuurtje. Je kunt ook een crowdfunding starten en mensen vragen of ze jouw podcast willen steunen.

3. Affiliate marketing is ook een manier om geld te verdienen aan jouw podcast. Bij affiliate marketing promoot je diensten of producten en ontvang je een commissie voor elke verkoop die er wordt gedaan via jouw unieke link. Je verbind je dus aan een product of bedrijf. Je kent ze vast wel, die influencers op Instagram die roepen ''Vind jij deze broek ook te gek? Met de code PODCAST1 krijg je nu 10% korting. Klik hieronder in de link'' Zoiets zou jij dan ook in je podcast kunnen verwerken. 

 

Dit zijn de 3 belangrijkste tips over hoe je geld kan verdienen met je podcast. Uiteraard zijn er nog talloze andere manieren zoals merchandise of live evenementen, maar daar moet je eerst geld in stoppen voordat je er wat uit haalt. 

Wat heel belangrijk is consistentie, het opbouwen een luisteraarsgroep die naar jouw podcast blijven luisteren en kies een verdien model die bij jou past!