Hoe krijg ik meer luisteraars?

Je wilt meer luisteraars naar jouw podcast krijgen, hoe kun je dit het beste en het meest effectief mogelijk doen? Dat leggen we graag even uit!

Dit is altijd een lastig punt in podcasting en we vallen maar gelijk met deur in huis. Dit kost veel tijd en je bent een goede strategie nodig. We zetten even wat tips op een rijtje.

1. Consistentie en kwaliteit 

Publiceer regelmatig en kies bijvoorbeeld voor een vaste dag en tijdstip dat je de podcast online wilt hebben, dit helpt luisteraars om jouw podcast in hun routine op te nemen. Kwaliteit van de inhoud is ook zeer belangrijk. Zorg ervoor dat je onderwerpen interessant zijn zodat je luisteraars blijven luisteren naar goede en leuke content

2. Je podcast optimaliseren voor zoekmachines (SEO)

Gebruik bijvoorbeeld zoekwoorden in de titel en beschrijving van je aflevering. Hiermee word je beter gevonden op Spotify en Apple Podcasts. De titel van de aflevering, maak deze duidelijk en lekker pakkend zodat mensen bij het lezen alvast een beetje nieuwsgierig worden.

3. Sociale media

Sociale media is een gratis reclameplatform! Deel je podcasts via de kanalen die je al hebt en kijk eens of andere platformen ook interessant zijn om jou content op te delen. Gebruik goeie en populaire hashtags, dit vergroot de kans dat je sneller opvalt!

4. Reviews en ratings

Vraag je luisteraars om een review en -/of rating te doen op jouw podcast. Bij een goede beoordeling kom je steeds beter in de ranking te staan.

5. Maak een website of een blog

Weer een manier om je podcast goed uit te lichten is om hier een website op te bouwen of een leuke blog bij te houden zoals deze! Als je samen met ons een podcast wil maken dan komt deze ook uiteraard op onze website te staan bij portfolio. Die heb je dan al te pakken!

6. Betrek je publiek

Laat luisteraars gerust vragen stellen of eventueel onderwerpen aanleveren. Dit vergroot de betrokkenheid van jouw luisteraars en zullen zij sneller jouw podcast delen via hun persoonlijke of sociale media kanalen.

Conclusie 

Als je de bovenstaande tips constant blijft toepassen kunnen je luistercijfers gaan stijgen. Dit neemt niet weg dat dit even zomaar gaat en garantie biedt. Dit kost tijd jongens!