Zijn podcasts echt zo populair?

Zijn podcasts echt zo populair? Ja, dat is een goeie! Wij zijn er even wat dieper ingedoken hebben dit even voor je uitgezocht hoe dit nu precies zit!

Het antwoord op de bovenstaande vraag is: JA!

Uit onderzoek is gebleken dat 46% van de Nederlandse bevolking naar een of meerdere podcasts luistert. Omgerekend is dit ongeveer 6,9 miljoen mensen. Podcasts zijn vooral populair bij de jongere generaties tussen de 18 en 35 jaar, maar ook steeds meer oudere generaties ontdekken podcasts als een bron van informatie en vermaak.

Nu is de volgende vraag: wanneer luisteren die mensen naar een podcast? We hebben het even voor je op een rijtje gezet.

1. Tijdens het reizen luisteren de meeste mensen naar een podcast. Bijvoorbeeld terwijl zij onderweg zijn naar hun werk of na een lange dag wel iets anders willen horen dan soms hun (vervelende) collega's.

2. Tijdens het sporten vinden veel mensen het ook lekker om een andere vorm van entertainment te gebruiken in plaats van muziek.

3. Huishouden, niet iedereen vindt dit leuk en daarom zetten ook hier veel mensen een podcast aan om vermaakt te worden. Je doet lekker je oordopjes in en kunt gewoon je was opvouwen en tegelijkertijd ook nog entertaint worden.

4. Tijdens het werken of studeren komen vaak de wat meer informatieve podcasts naar voren. Een hele handige inspiratiebron!

5. Voor het slapen gaan is het ook heerlijk om nog even helemaal tot rust te komen. Je kunt ook Netflix aanzetten, maar dan komt je hoofd soms niet helemaal tot rust vanwege een constant veranderend beeld.

6. In je vrije tijd, ja je voelde 'm al aankomen! Lekker tijdens het wandelen, tuinieren of andere hobby's kan een podcast een hele fijne aanvulling zijn.

7. Tijdens je ochtendroutine even naar het nieuws luisteren. Je zou toch denken dat de meeste mensen 's morgens niet te veel aan hun hoofd willen hebben, maar het tegendeel is waar. Heel veel mensen zetten 's morgens nog even gauw een nieuws- of informatieve podcast op tijdens hun eerste bakje koffie!

 

Conclusie die we hier uit kunnen halen is simpel. Het is altijd tijd voor een podcast! Door de flexibiliteit en omdat een podcast eigenlijk on-demand is, wordt dit ook snel onderdeel van jouw dag!

 

 

Rating: 4 sterren
1 stem